Meteen naar de inhoud

Psychotherapie

Psychotherapie is een behandelmethode waarbij middels persoonlijke gesprekken op effectieve wijze psychisch problemen behandeld kunnen worden. Daarbij geldt altijd: een behandeling duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig is. Soms kan het zo zijn, bij langbestaande en/of ernstige klachten of problemen, dat belangrijke effecten pas na een jaar behaald worden.

Psychotherapie Mind Stream
Doel van een psychotherapie kan zijn dat er vermindering van klachten is dan wel bepaalde klachten of gevoelens beter gehanteerd kunnen worden. Daarbij is een psychotherapie altijd een belangrijke samenwerking tussen patiënt en psychotherapeut. Het vereist inzet van een patiënt en deskundigheid van de psychotherapeut.

Psychotherapie is geen gemakkelijk proces voor een patiënt; het is hard werken aan de hand van ups-en-downs en soms moet men gevoelens die men lange tijd vermeden heeft aangaan. Een geslaagde psychotherapie garandeert niet dat de patiënt de rest van zijn of haar leven gelukkig zal zijn en kan aan omstandigheden als een laag inkomen of werkloosheid niets veranderen. Maar met behulp van psychotherapie is het wel mogelijk dat de patiënt de problemen beter leert hanteren.

Behandelaanbod

Cognitieve Gedragstherapie is een therapievorm die veel gebruikt wordt voor allerlei soorten klachten. In deze therapie wordt gekeken naar de automatische gedachten van een client en op welke wijze deze het gevoel beïnvloeden.

Emotionally Focused Therapie wordt gebruikt in partner-relatietherapie. In deze therapie wordt gewerkt met emoties en communicatie. Er wordt gewerkt aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping.

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Er wordt onderzocht wat de invloed van ervaringen uit je jeugd is op je denken en doen. Je leert patronen herkennen en veranderen en op een gezondere manier omgaan met je behoeften.

Eye Movement Desesitisation Reprocessing, EMDR is een therapie methode specifiek ontwikkeld voor mensen met een trauma. In deze therapie worden oogbewegingen gebruikt om het
trauma te helpen verwerken.